Bog-fernisering

Stort rykind og store roser til event på udgivelsesdagen

Bogen om Næstveds fodboldhistorie udkom den 31. oktober 2009, og udgivelsen blev markeret med en event hos Langes Bog & idé, Torvestræde i Næstved, hvor der var op mod 200 gæster. Det store fremmøde gav trængsel i butikken, men det tog alle med et smil, og der blev naturligvis snakket fodbold til den store guldmedalje. Bogen var selvfølgelig ofte samtaleemnet, og den blev fra alle sider rost til skyerne.

Forfatter Jesper Hallgren ses på billedet, der er taget af René Hansen fra boldfoto.dk, sammen med fire tidligere Næstved-spillere, der var specielt inviteret til arrangementet. Fra venstre Erik Dyreborg, der som Næstved-spiller scorede fem mål i en landskamp mod Norge i 1967, landsholdets assistenttræner Peter Bonde, der både har været spiller og træner i klubben, Mogens Hansen, som er den mest scorende Næstved-spiller gennem tiderne og Frank Hougaard, der er den eneste med over 500 kampe på Næstveds 1. hold.

Den kvartet havde selskab af en lang række tidligere Næstved-spillere som Alex Nielsen, Allan Nedergaard, Bent ”Bryder” Andersen, Bent Olsen, Bjarne Ditlevsen, Brian Møller, Erik Juul, Eyvind Franck, Finn Jeppesen, Flemming Thor Madsen, Frank Hemmingsen, Frank Madsen, Henrik Bentzen, Henrik Jørgensen, Henry Larsen, John ”Asnæs” Jensen, Jørgen Clausen, Jørgen Larsen, Jørgen Schnohr, Keld Bak, Klaus Ambjørner, Knud Erik ”Pede” Hansen, Kurt Jørgensen, Lars Jakobsen, Leif ”Bambi” Gram Petersen, Michael Nonbo, Ole Andersen, Poul Aage Nielsen, Preben Jensen, Svend Erik Christensen, Søren Juel og Søren Wolstrup.

Der var spillere fra alle årtier fra 1940’erne og frem til Mads Toppel og Rasmus Mathiesen fra Næstveds aktuelle 1. divisionshold. Spillere som Erik Jensen, Henning Kurek og Poul Andreassen er desværre afgået ved døden, men deres enker var blandt gæsterne, ligesom mange af de trofaste tilskuere, som gennem årene har fulgt ”de grønne”.

Fotografen René Hansen fra boldfoto.dk var også til stede under det to timer lange arrangement, og René Hansen har udarbejdet et billedgalleri med næsten 200 billeder, der kan ses på hjemmesiden boldfoto.dk (klik her).

– – –

Uddrag af Sjællandskes omtale (2. november 2009)
Grøn nostalgi for alle pengene
Der var ikke kun lange køer foran Langes boghandel i Næstved. Folk var kommet langvejs fra, og der var langt imellem aldersklasserne. Det var både ung, ældre, ældst og stor, større, størst. Og den største af dem alle var en af de mindste. For den 38-årige Jesper Hallgren fik en forfatterdebut, han aldrig havde drømt om. Hans bog 70 år med ”de grønne” med overteksten Næstveds fodboldleksikon viste sig efter bare en times tid at være en bestseller. Det var grøn nostalgi for alle pengene. SÅ meget nostalgi, at det var svært at sætte navn på alle ansigter, der var velkendte – men ældre. Det var ikke alle de flere hundrede fodboldspillere, der er omtalt i bogens 336 sider, der også har kampfakta på knap 2.000 kampe, som dukkede op. Men det var tæt på.